De Ginkelseheide

Wie ben ik


Ik ben Willie Meijnen geboren op 17 november 1937 in de Poortlaan te Ede. Eerst woonde mijn familie in Wageningen, ze zijn toen verhuisd naar Poortlaan nr. 12 te Ede, maar omdat de zon aan de overkant gunstiger was (de tuin) zijn we naar nr. 13 verhuisd.
Hier ben ik geboren, ik zeg altijd toen begon de victorie. Ik heb nu een broer en vijf zusters. Een broertje is in 1942 geboren en overleden. Mijn vader heeft eerst op de Enka gewerkt en is later voor zichzelf begonnen als kleermaker.

De Poortlaan waar ik ben geboren maar dan voor mijn tijd

      Het begin van de Poortlaan                       De Poortjes aan het einde         

Huidig Poortlaan 13


De Schooltijd

Vanuit de Poortlaan liepen via de Parkweg en dan het spoor over bij Station Ede-Wageningen de Stationsweg op en dan voorbij de Apollohal linksaf de Noordelijke parallelweg op, dan rechtsaf voorbij de molen naar de Sint Antoniusschool op de Padberglaan.

In Ede (Gld.) ben ik op de R.K. Kleuterschool St. Lidwina geweest. Mijn vriendje op de kleuterschool was Hans Hoogmolen. Daarna na de St. Antoniusschool aan de prins Bernhardlaan in de barakken, bij het bekende De slof. Na de oorlog werd de school opnieuw opgebouwd aan de Padberglaan.

Mijn vriendje uit de Poortlaan was Wimpie Engelen, van nr. 2. Hij was echt mijn jeugdliefde, ik vermoed tot mijn 13e jaar. Samen met Liesje Arns en Harrie Beuker waren wij altijd met z'n vieren op pad. Ik ben lang naar Wim Engelen op zoek geweest maar op 31 januari 2004 heb ik hem via Schoolbank en Dik Hendriks (vroeger uit de Twijnstraat nr.8), weer aan de telefoon gehad. Helaas is Wim eind december 2005 overleden..


Ik heb diverse werkgevers gehad, ik heb o.a. gewerkt bij: Ridder en Rek - Wageningen; Rekenmachinefabriek Friden, Wageningen; Schoolmeubelfabriek Rothuizen (Ero-Mes) Ede; De Heidemij in Ede en Arnhem; Het was in die tijd zo dat men niet bij de overheid mocht werken als men trouwde, dus ben ik weggegaan bij de Heidemij.
Ik heb via vele uitzendbureau's gewerkt. Later na de verhuizing naar Ede bij de Hema in Ede. Toen wij eenmaal in Giesbeek woonden heb ik gewerkt bij de Hema in Arnhem; De Postgiro; De Tombe en Melse, Arnhem en Het Gelders Genootschap Arnhem.


Na enkele vriendjes leerde ik in 1959 mijn huidige man kennen. Hij was in militaire dienst en lag in de Prins Mauritss kazerne een de Stationsweg
Hier bij deze poort heb ik veel staan te wachten op toen mijn vriendje.


In 1960 zijn wij verloofd en in 1961 zijn we getrouwd op het gemeentehuis te Ede.Na het Huwelijk zijn wij in Lunteren gaan wonen.Mijn Broer en zussenIn 1944                                                                                       In 2008
U kunt ons verder volgen in de plaatsen waar we gewoond hebben

Naar Boven