Wandelen in de omgeving van Nerja


In de omgeving zijn heerlijke wandelroutes, o.a. naar Punta Lara,de tocht langs en door de rivier naar Frigiliana is iets om nooit te vergeten. Je kunt dagen wandelen in de omgeving van Nerja. frigiliana en Maro.


Lopen van Nerja naar Frigiliana Dit is wandeltocht van ongeveer 6 km.Je begint bij de zee en volgt de rivier. Er is geen wandelpad, Je moet zelf uit zien te vinden hoe je moet lopen. De ene keer loop je rechts van de rivier en de andere keer weer links. Het is raadzaam wandelstokken mee te nemen, want je moet vaak over de rivier(beek) heen springen van steen tot steen.  

Op een gegeven moment kwamen we uit bij een kloof, dat was echt door de rivier lopen, op de gladde stenen. Men had ons van te voren gezegd dat men gewoon langs de kant kon lopen, maar het had enkele dagen daarvoor geregend, dus was er veel water.  

Plotseling kwamen we bij een betonnen trap, om ons langs een waterval te laten lopen. Eenmaal boven hebben we de tocht weer voortgezet. Dan weer links, springen van steen tot steen over het water naar rechts, en proberen de weg te vervolgen. Op een gegeven moment wisten we niet meer waarheen we moesten, alleen maar struiken, water en bergen om ons heen, en hoog op de berg zagen we Frigeliana liggen.Maar hoe kom je tegen zo'n steile berg op.
             Alleen ijskoud water                                         De Gidsen

En wat schetst onze verbazing, we kwamen vier mensen tegen, Twee mannen, een uit Zuid-Afrika en een Deen. Deze hadden met twee dames een bergtocht gemaakt. Deze mensen gingen ook naar Frigiliana, wij konden dus mee lopen. Eindelijk na een steile klim omhoog kwamen we in Frigiliana. Daar hebben we wat gedronken en zijn met de bus terug gegaan naar Nerja. Al met al duurt zo’n tocht wel drie uur, maar erg mooi en leuk om mee te maken.

Naar Boven