Uitgaan in Nerja.

In de winter is het in Nerja natuurlijk rustiger dan in de zomer. Er zijn in de winter wel toeristen maar niet teveel, het is er gewoon gezellig. Aan restaurants en (tapas)bars is in Nerja absoluut geen gebrek en er is voor ieder wat wils.Het stikt in Nerja van de tapasbars, waar je de lekkerste authentiek Spaanse hapjes kunt eten. Met name in het centrum van Nerja is voor iedere eter wel een lekker restaurantje te vinden.

 

Tapas zijn Spaanse hapjes die bij een aperitiefje worden gegeten. Om de glazen te beschermen tegen vliegen en ander ongedierte deed men vroeger in Spaanse cafés dekseltjes op de glazen. Om deze deksels wat op te leuken begon men met het maken van kleine hapjes erop. Dit groeide al snel uit tot een stroming in de Spaanse keuken; tapas. Bekende tapas zijn Patatas Bravas (aardappels in pittige saus), knoflook champignons en tortilla’s (omeletten). Vandaag de dag krijg je in de meeste café's van Nerja nog steeds tapas geserveerd bij je drankje.
’s Avonds treden er vaak artiesten op in de bars en café's van Nerja. Zo kun je geregeld Spaanse gitaristen bewonderen. Het Plaza Tutti Frutti is het plein waar men zich in Nerja vanaf een uur of elf verzamelt voor het uitgaan. Hier zijn verschillende bars, discotheken en café's te vinden. In de Calle Antonia Million straat vlakbij het Plaza Tutti Frutti is ook een aantal gezellige uitgaansgelegenheden te vinden.
In de zomermaanden zijn alle clubs en discotheken zeven dagen per week tot in de late uurtjes geopend. In de winter alleen in het weekend Als je voor de authentieke Spaanse sfeer wilt gaan, breng dan eens een bezoek aan bar El Molino (Calle San José), waar iedere avond vanaf een uur of elf een zanger/gitarist speelt (om twaalf uur gaan de lichten uit en wordt er gezongen naar een beeldje van de Maagd Maria die aan de muur hangt).
Ook is er op Plaza de los Cangrejos in de maanden juli en augustus een speciaal avondprogramma voor jong en oud met o.a. muziek, kinderactiviteiten en een open-lucht bioscoop. Live muziek wordt ook regelmatig gespeeld in de relaxte strandtent Papagayo op het strandje Calahonda en de de Ierse pub Cochrans achter het Balcon de Europa. Daarnaast worden er in diverse chiringuito's gedurende het hoogseizoen flamenco- of andere live shows gegeven.

's Nachts rijden er taxi's vanaf de taxistandplaats in Avenida Castilla Perez tegen een schappelijk tarief (zo'n 7 euro binnen Nerja), maar als het druk is, kan het natuurlijk zijn dat je lang moet wachten of toch maar naar huis moet lopen (er vinden regelmatig alcohol- en drugscontroles plaats...).

Cultuur liefhebbers kunnen een kijkje nemen in het programma van het

Naar Boven