Reisverslag van de reis naar Sevilla

Plaza de España

In 2012 zijn we 4 dagen naar Sevilla geweest. We hadden in Nerja het hotel geboekt en met de lijnbus naar Sevilla gereden. Het was vroeg op want de reis zou 4 uur duren, en er waren maar twee ritten per dag. Een om 06.00 uur en om 14.00 uur. De reis viel erg mee. Bij aankomst naar het hotel gegaan en ons geinstalleerd. Na wat gegeten te hebben natuurlijk een eerste stap gezet in de stad. Ons hotel was precies in het hartje van Sevilla dus prachtig.


Sevilla, stad van romantiek, van lange nachten, van flamenco, van temperament, van eten, drinken en praten, van sinaasappelbomen, van pleinen, van macho's, van passie en van cultuur. Wie nog nooit in Sevilla is geweest, heeft een geweldige belevenis voor de boeg. Je wordt verliefd op deze beeldschone stad, op de mensen en de cultuur en je wordt meegezogen met het ritme van de stad. Sevilla bruist van de energie en slaapt nooit.

Beleef Sevilla!

Na de overwinning van de Katholieken op de Moren lieten zij vele prachtige bouwwerken in tact. Wel werd er een Katholieke draai aangegeven. Een mooi voorbeeld is de kathedraal met de Giralda. Dit is een moskee omgebouwd tot kathedraal. Ook de Real Alcázar, het koninklijk paleis met de adembenemende tuinen en patio's, is een icoon van Sevilla.
In de avond als de verlichting aan is heerst er een feeërieke sfeer


De stad heeft vele gezichten. Zo hebben de wijken van Sevilla allen een geheel eigen identiteit. In het centrum van Sevilla vind je de belangrijkste bezienswaardigheden. Hier zit tevens het uitgebreide winkelgebied van Sevilla. Aangrenzend aan het centrum ligt de oude Joodse wijk Santa Cruz.

Het halvemaanvormige Plaza de España is een van de meest herkenbare pleinen van Sevilla. Ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 werden er diverse gebouwen opgetrokken in het Maria-Luisa Park, waaronder dit ontwerp van Aníbal González. Het plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel die volledig wordt omringd door gebouwen. Het merendeel van deze gebouwen wordt vandaag de dag gebruikt door de overheid. Geheel onderaan deze gebouwen bevinden zich 52 tegelmozaïeken, fresco's waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo's (typische Andalusische tegeltjes). Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt door talloze bruggetjes verbonden met de zijkant.

Als we dergelijke terrassen zien en lekker buiten kunnen zitten dan zijn wij verkocht. We zijn dan ook verzot op tradities zoals het eten van tapas (allerlei verschillende kleine hapjes) en daarbij genieten we van een lekkere alcoholische versnapering. Het is belangrijk dit genot te delen met vrienden, want samen tapas gaan eten representeert vooral genieten van het gezelschap van je vrienden. Het gaat meer om het gezellig samen zijn en bijpraten met andere mensen dan om het eten zelf.

Sevilla is een bezoek zeker waard

Naar Boven