Mijn Levensloop


Ik ben Willie Meijnen geboren op 17 november 1937 in de Poortlaan te Ede, eerst woonde ons gezin in Wageningen, ze zijn toen verhuisd naar Poortlaan nr. 12, te Ede, maar omdat de zon aan de overkant gunstiger was (de tuin) zijn we naar nr. 13 verhuisd. Hier ben ik geboren, ik zeg altijd toen begon de victorie, ik had twee broers en vijf zusters. Een broertje Theo, is in 1942 geboren en ook overleden aan een hersenvliesontsteking. Mijn vader was kleermaker in Ede, ik ben getrouwd met Johan Wiegers, hij is geboren in Rijswijk gemeente Maurik in 1939, hij heeft vijf zusters en vier broers. .


In Ede (Gld.) ben ik op de R.K. Kleuterschool St. Lidwina geweest. Mijn vriendje op de kleuterschool was Hans Hoogmolen. Daarna na de St. Antoniusschool aan de prins Bernhardlaan in de barakken, bij het bekende De slof. Na de oorlog werd de school opnieuw opgebouwd aan de Padberglaan.


Mijn vriendje uit de Poortlaan was Wimpie Engelen, van nr. 2. Hij was echt mijn jeugdliefde, ik vermoed tot mijn 13e jaar. Samen met Liesje Arns en Harrie Beuker waren wij altijd met z'n vieren op pad. Ik ben lang naar Wim Engelen op zoek geweest maar op 31 januari 2004 heb ik hem via Schoolbank en Dik Hendriks (vroeger uit de Twijnstraat nr.8), weer aan de telefoon gehad. Helaas is Wim eind december 2005 overleden..

Na enkele vriendjes leerde ik in 1959 mijn huidige man kennen. In 1961 zijn we getrouwd op het gemeentehuis te Ede en in de Antoniusparochie aan de Stationsweg in Ede. We zijn gaan wonen in Lunteren, Kastanjelaan 9, bij mevr. Corrie van Leusden,Het was een grote villa, beneden woonden wij en mevr, van Leusden, boven was een boekhoudkantoor. Ook woonden er nog een stel dat waren Jan Brinkman en Rikkie Brinkman-v.d.Ham. Wij hadden een kamer, een serre als slaapkamer en gebruik van keuken

In Lunteren werd op 14 januari 1963 onze eerste zoon geboren, Ronaldus, Johannes, Theodorr, Hermanus. De roepnaam is Ronnie. Later werd dit Ronald. Het was een zeer koude winter, overdag vroor het wel 15 graden. Er lagen dikke pakken sneeuw, men moest door de schoorsteen elkaar goeie dag zeggen.

In 1964 zijn we naar Ede verhuisd, Soembaplein 14a. Daar werd in 1967 onze 2e zoon geboren, Vanwege de wet op de privacy worden hiervan geen gegevens meer vermeld!

In 1968 zijn we verhuisd naar Giesbeek, De Gemeint 64 (onze buren waren Ria en Andre Rouwhorst en Piet en Bets Wiersma

En in 1980 zijn we begonnen met een huis te bouwen waar we in 1981 zijn gaan wonen, Evertsheuvel 8. Onze naaste buren waren weer Andre en Ria Rouwhorst.In 1999 zijn we verhuisd naar Oss, waar het ook uitstekend wonen is. Inmiddels hebben we vijf kleinkinderen, Yannick, Luc,Thirze. en NN en NN.

Ik heb diverse werkgevers gehad, ik heb o.a. gewerkt bij: Ridder en Rek - Wageningen; Rekenmachinefabriek Friden, Wageningen; Schoolmeubelfabriek Rothuizen (Ero-Mes) Ede; De Heidemij in Ede en Arnhem; Het was in die tijd zo dat men niet bij de overheid mocht werken als men trouwde, dus ben ik weggegaan bij de Heidemij.

Ik heb via vele uitzendbureau's gewerkt. Later na de verhuizing naar Ede bij de Hema in Ede. Toen wij eenmaal in Giesbeek woonden heb ik gewerkt bij de Hema in Arnhem; De Postgiro; De Tombe en Melse, Arnhem en Het Gelders Genootschap Arnhem.

Van 1983 tot 1998 heb ik een copyshop en offsetdrukkerij gehad in Giesbeek, de naam was "De Hommel".

Naar Boven